Kako da se rešite komaraca jednom za svagda

  • 0
Komarnici

Kako da se rešite komaraca jednom za svagda

Category : Blog

Kako dođe lepo vreme, tako dolaze i prilično neželjeni gosti – komarci. Uh, već pri samoj pomisli na njihovo nesnosno zujanje, ubode i neprijatan svrab nakon istog, nije vam dobro. Em nekako uvek napadaju noću, em vam ne daju da spavate, em njihovi ujedi ostavljaju grozne reakcije u vidu svraba, crvenila i otoka. Čak i da nemate izraženu reakciju na ove dosadne insekte, nikome nije prijatno „druženje“ sa njima. Dakle, jasno je – treba ih se rešiti jednom za svagda i sprečiti ih da vas ometaju u svakodnevnim aktivnostima. Kako? Na raspolaganju vam je nekoliko sasvim prirodnih i jednostavnih opija:

Komarnici – obavezno!

Komarnici su prvi red zaštite od ovih dosadnih insekata. Kao što već i sami znate, komarnici se postavljaju na prozore i vrata kako bi sprečili komarce da uđu u vaš dom tokom onog vremenskog perioda kada su vrata i prozori često i dugo otvoreni. Komranici su kao takvi najkorisnija pomoć tokom leta kada najčešće spavate sa otvorenim prozorima kako biste uživali u svežem vazduhu i oslobodili se vrućine. Neki kažu da komarci ne podnose promaju, ali kako je i sami baš ne podnosimo, postavljanje komarnika je mnogo bolja varijanta, nego da spavate na promaji. Ono što je važno naglasiti je činjenica da komarnici ne sprečavaju normalno zatvaranje prozora i vrata, a vama zaista mogu mnogo pomoći! Za rešavanje ovog problema vam može pomoći Format Alde firma koja se bavi više 10 godina izradom komarnika po meri.

Prirodni sprej protiv komaraca

Komarnici sprečavaju ulazak komaraca u vaš dom za oko 80% ali uvek se dešavaju oni trenuci nepažnje kada preko dana otvorite prozore i vrata bez komarnika pa, kako vi izlazite, tako oni ulaze. Preko dana se možda i skrivaju, ali zato „zabava“ kreće uveče, kada se sve umiri i kada pomislite da ćete se napokon naspavati bez da morate da ustajete na svakih pola sata da ubijete nekog dosadnog, neželjenog gosta.

U ovim slučajevima pomaže sprej protiv komaraca, ali ako ne želite da koristite „hemiju“ napravite sami svoju zaštitu. Komarci ne vole miris lavande, nane, kamilice, hajdučke trave, pa je dobra ideja da neke ili sve ove biljke skuvate kao čaj, pomešate sa alkoholom i sipate u bočicu sa rspršivačem. Sprej isprskajte svuda po svom domu i sigurno ćete primetiti razliku! Ukoliko ste i sami osetljivi, u sprej nemojte dodavati alkohol, svakako će imati efekta.

Eterična ulja protiv komaraca

Evo još jedne ideje za borbu protiv komaraca – upotrebite eterično ulje lavande ili eterično ulje nevena i to tako što ćete ova ulja utrljati na kožu, na posebne delove tela kao što su vrat, ruke, zglobovi, zapravo, na sva pulsirajuća mesta. Sigurno i sami znate da se na ista mesta nanosi i parfem kako bi miris trajao duže. Upravo ovaj štos važi i kada su u pitanju eterična ulja u službi borbe protiv komaraca jer će ih njihov miris na vašoj koži oterati i naterati da pobegnu od vas u širokom luku.

Ova eterična ulja možete nanositi na kožu tokom celog dana (eto prirodnog, osvežavajućeg parfema) a naročito uveče kako biste sebi obezbedili miran san bez napada komaraca. U kombinaciji sa prirodnim sprejom koji ste sami napravili i postavljenim komarnicima – komarcima je u vašem domu odzvonilo!


Leave a Reply