Kako da stari komad nameštaja pretvorite u sasvim novi?

  • 0
Stilski namestaj

Kako da stari komad nameštaja pretvorite u sasvim novi?

Category : Blog

Skoro da ne postoji osoba kojoj barem jednom u godinu dana ne naiđe želja da sasvim promeni prostor u kojem živi ili radi. Ta promena je i te kako poželjna, jer čini da se sami sa sobom osećate osveženije i motivisanije za sve u životu, za privatne, ali i poslovne odnose. Baš kao što novi komad odeće obučete odmah, jer želite da prošetate u njemu, jer se osećate nekako lepše i svežije, isti je osećaj i kada u svom domu unesete neku promenu, jer ćete i izaći, ali i njemu doći srećniji i zadovoljniji.

No, promene u vidu kupovine novih komada nameštaja često nisu moguće, a i kada su moguće nisu potrebne, jer možete da uložite malo truda i rada, malo kreativnosti i da čak i sami donesete i napravite promenu koja vam je potrebna. Na različite načine možete uticati i učiniti da vam jedan određen komad nameštaja izgleeda sasvim drugačije, a samo neke od njih smo izdvojili i nudimo vam kao dobru opciju.

Okov za nameštaj

Najlakši put do promene izgleda nekog određenog komada nameštaja jeste okov za nameštaj, čijom promenom ćete osvežiti izgled nekog starog regala, stare komode ili nečega drugog. Ugradnjom novih okova za nameštaj kao što su stilske ručice za nameštaj ili dodavanjem klizača za vrata možete učiniti vaš nameštaj potpuno novim. Samo promenjena boja okova za nameštaj kod pojedinih komada nameštaja ume da promene njihov izgled u potpunosti. Nameštaj jednostavnijeg izgleda, bez mnogo detalja i radova, daleko je zahvalniji za promene, jer ćete tako promenom stila i sasvi novih okova za nameštaj učiniti da celokupni izgled tog komada ode u drugom pravcu, odnosno, drugom stilu. Osim toga, okov za nameštaj predstavlja i brzu, laku i ono najvažnije, najjeftiniju promenu koju možete uraditi tokom samo jednog dana, pa čak i u nekoliko sati ili minuta.

Promena boje

Naravno, najveća promena će se dogoditi ukoliko promenite boju komada nameštaja koji ste poželeli da promenite u određenom trenutku. Međutim, ta promena zahteva nešto više truda i ulaganja. Kada su u pitanju ležajevi, garniture, fotelje, to znači da je potrebno da pronađete materijal, dezen i boju koji vam odgovaraju, a to je uglavnom posao koji ne može brzo da se završi. Međutim, promenom mebla, vi ćete zapravo dobiti sasvim novi izgled tog komada. No, promena boje kod drugih komada nameštaja je nešto teži zadatak, budući da drvo traži obradu, šmirglanje, pa tek onda nanošenje boje koju ste zaželeli da imate. Jedan dobar trik u svemu tome jesu i samolpeljive tapete, koje u toku jednog popodneva mogu sasvim izmeniti dati komad nameštaja.

Promena namene

Da li ste ikada pomislili da li neki komad nameštaja koji imate može da se iskoristi i u druge svrhe, osim one kojoj je namenjen od samog početka kada je kupljen? Sama promena namene nekog komada nameštaja, uz neke manje ili veće izmene, učiniće da sigurno dobijete sasvim nov komad u svom domu ili poslovnom prostoru. Tako, na primer, možete od nekog starog ormara koji ste planirali da bacite, iskoristite stranice, vrata i ostalo, da napravite neki sasvim novi radni sto ili neke police koje vam baš fale u dnevnoj ili spavaćoj sobi. Od gornjih delova možete napraviti klub sto, police za odlaganje knjiga, te su tako ideje zapravo neiscrpne.


Leave a Reply