Kako izabrati nameštaj za dom

  • 0
Uredjenje doma

Kako izabrati nameštaj za dom

Category : Blog

I mislili ste da je uređenje vašeg doma teško. Sve izgleda tako lako i jednostavno kada gledamo televiziju i modne časopise, gde enterijeristi ulepšaju svaki dom po svom ukusu i ukrase ga raznim detaljima poput nameštaja, zavesa, roletni i tepisima. Ono što je prednost tako uređenih stanova jeste da su ispunjeni nameštajem po meri, a ne kupovnim koji ima dosta mana kao što su kasne isporuke, pogrešne porudzbine, loš kvalitet robe itd.

Većina nas ima dobar ukus kada su u pitanju stilovi koje volimo i boje koje nam se dopadaju. Pored toga važno je svoj ukus širiti prelistavanjim magazina i časopisa koji se bave opremanjem enterijera kako bismo uveli novine u naše domove. Isto tako, pored glavnih delova, treba obratiti pažnju i na one stine, nevidljive delove kao što su okovi za nameštaj, koji će svakako kompletirati celokupni nameštaj u našem domu ali i produžiti njihov vek dobrim izborom.

Nameštaj

Trpezarijski stolovi, fotelje, sofe, povremeni stolovi, police za knjige …

Kauč je jedan od najskupljih komada nameštaja koji ćete ikada kupiti. Kao što je, obično, sastavljen od drvenog rama, podloge i pokrivača za tkanine, kauč baca većinu pitanja o kvalitetu konstrukcije prilikom kupovine većine nameštaja.
Provedite najmanje 10 minuta sa svakim kaučem, sofom, garniturom koju testirate. Lezitei i pokušajte da se stvarno prijatno osećate. (Ovo takođe važi prilikom kupovine dušeka.) Kada ste zadovoljni ergonomijom, testirajte konstrukciju. Pogledajte šivenje i broj unutrašnjih opruga ili rešetki od tkanine. Okvir izgrađen sa plastikom i lepkom je puno slabiji od one koji se drže zajedno zavrtnjima ili odgovarajućim zglobovima. Ukoliko se vaša garniture otvara kako bi se pretvorila u krevet obratite pažnju i na okove za nameštaj, kao što su šrafovi i klizni mehanizmi od kojih zavisi kvalitet garniture i trajnost. Ako ipak želite nameštaj po meri preporučujemo da pogledate na sajtu https://www.bermont-enterijeri.com/ odlične ideje za izradu nameštaja.

Zavese

Još jedan veliki trošak prilikom opremanja kuće, mogu biti zavese i žaluzine koje svaako doprinose estetici unutar svake prostorije.

Ako želite da vaše zavese budu prilagođene, istražite tkanine baš kao i za sofu, tako što ćete ih sakupljati kako biste mogli da napravite pravi izbor. Prilikom kačenja zavesi potrebno je da se oblik i boja garnišni slažu sa vašim zavesama, ali i da budu dobro pričvršćene za zid u čemu će vam pomoći dobar izbor okova za nameštaj kao što su spojnice, šrafići i nosači, koji će garnišne dobro pričvrstiti a vase zavese biti uvek na svom mestu.

Rasveta

Svaki dom je osvetljen na svoj način, u zavisnoti od pogleda, strane sunca ali i aparata za osvetljenje. Kako bi vaš dom zračio pozitivnom energijom, potrebno je imati dovoljnu količinu i prorodnog i veštačkog svetla. Pa se tako treba opredelite za pogodnu rasvetu koja će neke noći učini romantičnijim ili preglednijim. Mnogi se odlučuju da pored klasičnih lustera i lampi, uvedu i spuštene plafone sa posebnom rasvetom koja može biti i u više boja, ali svakako podesiva po svačijem ukusu. Kako biste upsešno podešavali vase osvetljenje, okovi za nameštaj kao što su led trake, led rasveta, difuzori i transformatori će vam pomoćida istaknete ono najbolje. Posavetujte sa sa majstorima koji su najbolji delovi za vaš stan kao i šta je to što će učiniti vaš dom osvetljenim onako kako to vama prija.

Kuninje

Ovde nećemo pisati o izboru kuhinjskog nameštaja, jer bi mogli o tome govoriti bezgranično. Prilikom kupovine kuhinjskog nameštaja, mnogi zaborave da kuhinjski nameštaj zaštite. Pa tako često dolazi do izlivanja vode, nakpljanja prljavštine , hrane i masnoća u delovima koje je kasnije teško očistiti. Iz tih razloga, predlažemo vam da na vreme izaberete zaštitu od navedenih komplikacija. Za to najbolje služe diht lajsne. Dobrim izabirom, ovakav okov za nameštaj poslužiće da vasa kuhinja izlgeda potpunije, lepše urednije i čistije. Diht lajsne su napravljene od PVC materijala, sa postojanjem gumica. Mogu se izraditi u različitim oblicima kako bi obezbedili sve uglove i završetke vase kuhinje.


Leave a Reply