Komarnici i prirodni lek protiv komaraca za maximalnu zaštitu bez posledica

  • 0
Komarnici

Komarnici i prirodni lek protiv komaraca za maximalnu zaštitu bez posledica

Category : Blog

Kada je leto, najveći problem nam prave insekti. Ne može veče da prođe a da se ne pojavi neki novi otok ili crvenilo na koži. Postoje razni sprejevi u apoteci da se kupe, ali da vidimo koje su to prirodne metode u borbi protiv komaraca i drugih insekata.

Čak postoji nešto što ne podnose komarci. A to su mirisi kao što je miris nane, bosiljka, lavande. Poprskajte posteljinu i prostoriju gde spavate, i trebalo bi da to rezbeži komarce. Druga eterična ulja kao što su od eukaliptusa ili ulje čajevca, poseduju antibakterijska dejstva i trebaju da se nanose direktno na mesto gde vas je komarac ujeo. Takođe ako svako jutro popijete čašu vode u kojoj ste rastvorili kašiku jabukovog sirćeta, vaše telo ispuštaće miris koji vi ne možete osetiti, ali komarci sigurno hoće i na taj način odbranićete se od njih.

Na bolno mesto možete takođe naneti i mešavinu meda, cimeta u prahu i malo tople vode. Možete pomešati i malo tople vode sa sodom bikarbonom i napraviti pastu. Ukoliko na bolno mesto nanesete malo limunovog soka takođe ćete sprečiti oticanje i svrab. Takođe i mešavina belog i crnog luka može smanjiti otok i bol. Led je isto veoma dobar, jer rashlađuje mesto gde vas je nešto ujelo.

Sve su ovo načini za prirodno lečenje od ujeda komaraca, ali da li to može da zameni komarnike?

Komarnici najefikasniji u borbi protiv komaraca

Neko će reći da su komarnici i dobili ime zato što štite od komaraca, ali ne štite samo od komaraca, štite od svih insekata. Tako fino satkana mreža ne dopušta ni da najsitniji insekt uđe u vašu kuću i poremeti vaš mir. Postoje različite vrste komarnika, kao što su rolo komarnici, plise komarnici i drugi modeli. Mogu da se prilagođavaju na vrata ili prozore bez obzira od čega su napravljeni. Pružaju siguran protok vazduha i svetlosti, tako da za to ne morate da brinete, a bićete sigurni da vam jutarnji san neće remetiti neka buba. Za jednostavnu ugradnju i dug vek trajanja preporučuju se rolo komarnici. Ne smetaju funkcionisanju vrata i prozora, a idealni su za spavaće, dnevne sobe i kuhinje.

Mrežica se pravi od fiberglasa i veoma je postojana i na suncu i na vetru. Mrežica kod prozorskih rolo komarnika se povlači gore dole, a mrežica kod balkonskih rolo komarnika se povlači levo desno. Komarnici se lako nameštaju tako da mogu da se koriste i sezonski samo, ako tako želite, pa onda da ih skinete.

Ako se pitate da li je bolje da se mažete limunom, sodom bikarbonom ili da ugradite komarnike, svakako da je odgovor ugradnja komarnika. Komarnici će vam pružiti maksimalne uslove za opuštanje u toplim letnjim noćima. Možda razmišljate o ceni, ali svakako da za ovako nešto ne treba štedeti. Ne spašavate samo sebe, već i svoju porodicu , prijatelje, od ujeda, crvenila i svraba, a i gorih oblika kao što je alergija. Tačno je da ćete tako obezbediti svoju porodicu unutar kuće, napolju nažalost ne možete puno uticati. Kada ste napolju izbegavajte da šetate pored reke, obavezno se namažite prirodnim uljima ili kupite neki sprej, koji vam preporuče u apoteci.


Leave a Reply