Nova pvc stolarija – skup, ali isplativ poduhvat

  • 0

Nova pvc stolarija – skup, ali isplativ poduhvat

Category : Blog

Čini se da su enenrgetski efikasni prozori danas veoma skup projekat koji se i te kako isplati, ali koji nije neophodan, zar ne? Međutim, postoji nekoliko stvari koje treba znati. Za početak poboljšajte, prepravite i ojačajte vrata, podove i prozore. Ako su vaši prozori stariji više od 15 godina, onda je moguće da će njihova izolacija biti lošija, a samim tim računi za struju će biti veći. Energetski efikasni prozori ili bolje rečeno pvc stolarija odlična je, ali može biti i veoma skupa zamena. Jedno je sigurno, pvc stolarija vredi i investicija u njenu ugradnju se višestruko isplati.

Recimo, za početak redizajn vašeg doma i najbolji način da se vaša investicija vrati jeste zamena prozora. Ali, razmislite dobro pre nego što krenete u izvođenje radova.

Ako u ovom trenutku niste u mogućnosti da finansijski izdržite ovaj zahtevan projekat, onda se raspitajte za alternative. Energiju u domu možete uštedeti i ako popunite rupe, podebljate staklo, ojačate vrata, ali i ako izolujete zidove.

Međutim, kada već znate da je došlo krajnje vreme i da je jedino rešenje pvc stolarija, onda evo nekoliko razloga zbog kojih bi trebalo mudro da investirate i pametno da odlučite o zameni postojećih prozora u domu. U našem narodu se kaže ako ne znaš šta je dobro, onda pogledaj šta je skupo. Nekada bi se moglo i reći da je ova naša narodna veoma primenjiva u stvarnosti, ali opet nemojte prebrzo donositi odluke.

Za veće uštede i energije i novca!

Pvc stolarija na našem tržištu odavno ima primat u odnosu na drvenu stolariju. O njenom kvalitetu i prednostima uglavnom svi znaju, a prodavci će vam je sigurno radije preporučiti. E sada, ako se dotaknemo cene, znajte da cena zavisi i od nekoliko faktora. Veličina prozora, debljina stakla, boja samo su neki od faktora koji utiču na cenu.

Najskuplji prozori na tržištu ujedno su i energetski najefikasniji, ali to ne znači da vi morate isključivo njih da odaberete. Da biste uštedeli energiju ne morate da posežete za najskupljim modelima, niti su oni isključivo dobitna kombinacija. Ušteda energije, lep i moderan dizajn može da se objedini i u proizvodima čija je cena nešto niža, a koristi ćete svakako imati, baš kao i niže račune za struju. Ugradnja roletni će dodatno pomoći u postizanju cilja jer one štite prozore i dodatno pomažu u toplotnoj i zvučnoj izolaciji doma.

Možda je za nekog još uvek pvc stolarija samo skupa investicija, ali napominjemo da vredi. Koliko ste grejali prošle zime vaš dom? Jesu li vam računi za struju veći iako se baš i niste ogrejali? Stari načini gradnje učinili su da više vazduh prolazi i provlači energiju nego da zaista bude energetski efikasno. Nekada su se zgrade tako gradile, a danas se posebna pažnja posvećuje zelenoj energiji i obnovljivim izvorima energije.

Nije to neki moderan trend koji nameće tržište, već je zelena energije postala naša neophodnost. Važno je samo prepoznati potencijale, a onda će vam biti jasno zašto se sve okreće ka energetskoj efikasnosti. Danas tržište funkcioniše po principu plati više da bi uštede bile veće, a upravo to i jeste glavna prednost koju pvc stolarija ima. Plati sada više da bi kasnije ušteda bia veća.


Leave a Reply