Roletne i komarnici kao sastavni deo prozora

  • 0
roletne i komarnici za vrata

Roletne i komarnici kao sastavni deo prozora

Category : Blog

Stanovi koji se grade u poslednjih desetak godina obavezno uz prozore budućim stanarima pružaju zaštitu od svih vremenskih prilika ali i insekata. Sastavni deo prozora u modernim stanovima su komarnici i roletne. Roletne pružaju zaštiu pre svega od sunca, ali i od kiše i rada. Komarnici su naročito korisni ako imate malu decu ili ako živite blizu vode gde je koncentracija komaraca velika i nemate mira od ovih malih krvopija.

Roletne – zaštita od svih vremenskih (ne)prilika

Sunce, kiša, zima i vetrovi neće moći oštetiti prozore vašeg stana, a vreli letnji dani neće uticati na temperaturu u vašem domu ako imate roletne. Roletne su odlična zaštita i od hladnoće u zimskim danima kada se temperature spusti ispod nule, gde spuštene roletne mogu zadržati topao vazduh u vašem domu pritom sprečavajaući hladana vazduh da prodre u unutrašnjost doma. Čak iako ih nemate roletne možete ugraditi za prihvatljivu sumu novca. Održavenje roletni je jednostavno i jeftino.

Komarnici su obavezni!

Komarnici, poznati i kao “prvi red zaštite”, od dosadnih, užasnih napasti su glavni faktor koji možete obezbediti sebi i tako osigurati sebi koliko – toliko mira kada je u pitanju letnji odmor. Naravno, nije moguće u potpunosti eliminisati komarce, ali sa komarnicima možete otvarati vrata i imati priliv svežeg vazduha bez opasnosti da će komarci ulaziti kod vas u sobu i remetiti vam mir. Komarnici se postavljaju na vaša vrata i prozore kako bi sprečili komarce prilikom ulaska u vaš dom, najčešće su korisni u onom periodu kada držite vrata i prozore otvorenim, radi provetravanja.

Svež vazduh i oslobađanje od vrućine su jedni od glavnih faktora za otvaranje prozora i vrata i držanje ih otvorenim – stoga, ne smete dozvoliti da vam komarci diktiraju koliko ćete i kada provetravati, odluka je na vama! Bitno je istaći da komarnici ne sprečavaju normalan protok vazduha, niti otežavaju zatvaranje vrata i prozora – stoga ne postoji prepreka zbog koje biste se odlučili da ne postavite komarnike! Jednostavni su za korišćenje, laki za postavljanje, nisu preterano skupi a rezultati koje možete ostvariti sa njima su neverovatni! Ukoliko ste kreativni, možete ih čak i stilizovati, odnosno nabaviti, ili napraviti komarnike u boji vašeg doma, ili ulaza, tako da izgleda kao da su oduvek bili tu.

Prirodni sprej je odlična opcija

Komarnici generalno sprečavaju ulazak komaraca u vašu kuću. Brojke su zaista impresivne i govore da komarci sprečavaju četiri petine od ukupnog broja komaraca koji žele da uđu u vaš dom. Ipak, uvek postoje trenuci nepažnje koji će vas skupo koštati. Pod tim trenucima nepažnje, mislimo na one trenutke kad ostavite vrata i prozore, koji na sebi nemaju komarnike i ostavite ih otvorenim duže od par minuta. Samo to je dovoljno da se vaš dom napuni neželjenim gostima. Komarci su generalno noćni insekti, i trude se da vam zagorčaju taj deo dana, ali znaju da budu i dosta naporni tokom dnevnog dela dana.

Komarci ne vole miris lavande, hajdučke trave i sličnih mirisa nastalih od prirodnih sastojaka, pa je odlična ideja da ove biljke upotrebite, tako što ćete ih prokuvati, napraviti čaj od njih i time napuniti nekakav raspršivač i onda srediti nezvane goste kada ih ugledate. Nema potrebe da u tako napravljen, prirodan sprej dodajete alkohol, samo ga rastresite po domu i videćete osetne rezultate u roku od nekoliko dana. Dakle, samo prirodno i nema briga! Bitno je postići adekvatnu kombinaciju sastojaka i poprskati dom – rezultati će se sami pokazati, ubrzo. Srećno!


Leave a Reply