Saveti za uštedu prostora pri uređenju enterijera

  • 0
Uredjenje prostora

Saveti za uštedu prostora pri uređenju enterijera

Category : Blog

Uređenje svakog enterijera predstavlja jedan veliki izazov i avanturu, a često su tu i stres i nervoza. Ukoliko imate mogućnosti da sebi obezbedite jednog dekoratera i arhitektu enterijera, onda je sav posao završen, međutim, danas mnogi uštede veliki novac u takvom vidu angažovanja ljudi, te uz to, većina voli da se oporoba u ovom poslu, te sebi da ispuni želje koje ima na umu. Stan, kuća, poslovni prostor, bilo koja prostorija, bez obzira na njenu namenu, bitno je da bude lepo uređena, da enterijer odaje utisak profesionalne ruke koja ga je uredila, te uz to da pruža opušten osećaj i prijatnu atmosferu. No, često je veoma važno pronaći način da se pametno iskoristi prostor, da se uštedi svuda gde je potrebno, a za sve to evo i nekih praktičnih, dobrih saveta.


Uštedite prostor izradom nameštaja po meri

Jedan od najboljih načina da uredite bilo koju prostoriju u svom domu ili poslovnom prostoru, jeste da uradite nameštaj po meri. Naravno, brojni saloni nameštaja nude savršene komade, savršene dezene, koje sigurno možete da iskoristite, međutim, kada vam se nešto ne uklapa u milimetar, uvek imate opciju da izradite nameštaj baš po meri koja je potrebna određenoj prostoriji. Ne samo da ćete tako uštedeti prostor, već ćete učiniti da svaki komad nameštaja bude u saglasju sa celom prostorijom i ostatkom nameštaja i detalja.

Nosači za tv za racionalno korišćenje porostora

Već dugo vremena jedan od najboljih načina da uštedite prostor u spavaćim sobama, dnevnim boravcima, jesu podesivi nosači za tv. Ukoliko nemate prostora da postavite neku komodu, veću vitrinu, onda su nosači za tv najbolji način da svoj televizor postavite, bez bojazni da vam se u nešto neće uklopiti. Osim toga, nosači za tv su sasvim sigurni, pa nema bojazni od pada, te je važno da i sam tv uvek možete pomerati prema uglovima ka kojima sedite i iz kojih gledate nešto.

Ugradne police za sve potrebe

Kada imate prilično deblje zidove u svom stanu onda ih možete iskoristiti da uradite dodatne police koje će vam u velikoj meri poslužiti za odlaganje bilo čega. Ovakve police je najpraktičnije raditi u kupatilima, čime pravite mesto za odlaganje sve kozmetike, deterdženata, hemikalija, svega onoga što u kupatilu inače stoji, a ovakve police ne zauzimaju nikakv prostor, te možete svim zidovima i prostorom manevrisati. Ne samo u kupatilu, već u bilo kojoj prostoriji, ovakve police će vam značiti u velikoj meri, a osim uštede prostora, one izgledaju veoma lepo.

„Uradi sam“ projekti

Od trenutka kada je internet posato popularan, te dostupan većini, tako su svi krenuli da razmišljaju šta bi se na njemu moglo naći. Tako se već godinama, pa i dan danas, konstantno mogu pronaći različiti projekti „uradi sam“, iz svih delova sveta, koji vam pokazuju kako da napravite nešto što vam je potrebno. Osim toga, ovakvi projekti se često bave uređenjem prostora, posebno nekih manjih prostorija, pa saveti i iedeje koji se dobiju ovim putem su i te kako korisni, ali i dekorativnog, lepog izgleda. Neka to bude jedan deo istraživanja, odvojite vreme za traženje ovakvih projekata, koji će vam na kraju sigurno doneti veoma dobre rezultate.


Leave a Reply