Stvari u koje bi trebalo da ulažete kada gradite svoj dom

  • 0

Stvari u koje bi trebalo da ulažete kada gradite svoj dom

Category : Blog

Gradnja novog doma nikada nije jednostavna. Naravno, tu su adrenalin, uzbuđenje, velika sreća, međutim, ta osećanja i te kako prestaju do trenutka dok se i finalni radovi ne privedu kraju.

Ono što jeste najbitnije kada gradite svoj novi dom, jeste da sve poverite profesionalcima i onima sa ogromnim iskustvom, te da se u sve umešate tek u onome što se tiče same estetike i vašeg ukus i toga kako želite da sve izgleda na kraju.

Postoje i one stvari koje možete da posmatrate i radite tako da uštedite dosta sredstava, ali uz to postoji I mnogo toga gde ne bi trebalo da štedite, već da se potrudite da obezbedite što veći kvalitet, kako bi vam što duže trajalo, a i kako bi vas sasvim dobro služilo. Podrazumeva se da na grubim radovima, kao što su temelj, zidovi, krov, nećete štedeti ništa, a uz njih evo još nekoliko stavki koje se ne smeju naći na spisku stvari preko kojih ćete uštedeti.

Fasada i stolarija

Iako fasada i stolarija daju onaj lepi izgled svakom domu, njihova estetska funkcija je ipak tek u nekom drugom, trećem planu. Najvažnija strana ovih radova jeste da se završetkom radova dobije proizvod koji savršeno funkcioniše i štiti dom.

Fasada je veoma bitan factor, jer čuva kuću od vlage, kondenzacije, što znači da čuva zidove od propadanja vremenom do kojih bi došlo usled brojnih spoljašnjih faktora. Uz to, fasada je način da svojoj kući obezbedite kvalitetnu termoizolaciju, koja će učiniti da vaš dom svake zime bude topao i prijatan, ted a se u toku letnjih meseci ne skuplja težak i topao vazduh, već ćete imati prostoriju kojoj nije potrebna dodatna klimatizacija.

Sve to još znači da ćete na dalje značajno uštedeti u potrošnji ogreva tokom zime, te električne energije na godišnjem nivou. Ceo taj process bi trebalo da se završi izborom kvalitetne stolarije, posebno one spoljašnje, kojoj je zadatak da dobro dihtuje i ne dopušta Slobodan prolazak vazduha u unutašnjost vašeg doma.

Grejanje

Sledeća stavka na kojoj nikako ne bi trebalo da štedite jeste grejanje, te sistem grejanja koji ste odabrali za sebe i svoje ukućane. Kada uložite u kvalitet svog sistema za grejanje, bićete sigurni da svaka sledeća zima neće predstavljati problem za vas, te ćete sigurno uspeti da ostvarite i neku uštedu, u odnosu na neke neefikasne načine grejanja.

Alarmi za kuću

Kada već gradite novi dom za sebe i svoje najbliže, onda brinite i ao bezbednosti svih vas. Mnogo je načina na koji možete da obezbedite svoj dom, od nekih veoma jednostavnih, pa do onih kompleksnih i veoma skupih, ali je dovoljno da ugradite samo alarme za kuće. Iako postoje različiti sistemi za bezbednost, alarmi za kuću su sasvim efikasni, jer na odličan način štite vaš dom i vaše ukućane. Sve o alarmima za kuću možete pročitati na sajtu www.procar.rs

Alarmi za kuće su deaktivirani u trenucima kada se neko od ukućana nalazi unutar nje, međutim, kada vaš dom ostaje sam, onda je potrebno da se alarm aktivira, čime će se aktivirati celokupni sistem. Prilikom nekih nasilnih upada u vaš dom, alarmi za kuću će se oglasiti jakim zvukom, čime se upozorava okolina, ali se aktivira i sistem koji obaveštava nadležne organe za vašu bezbednost, koji dalje sprovode akciju osiguravanja svega.


Leave a Reply