Sve što vam je potrebno za srećnu zimu

  • 0

Sve što vam je potrebno za srećnu zimu

Category : Blog

Taman kada ste pomislili da ste „preživeli“ jesen, tačnije, da ste se navikli na tu atmosferu, dolazi zima i još depresivnije vreme. Sve o čemu možete da razmišljate u ovom periodu je grejanje, odnosno, da li vam je dovoljno toplo i zašto nije, a to što je oko vas sve tmurno i sivo dodatno vas baca u „bedak“. Ipak, zima zaista može da bude lep period i to ne samo zbog grejanja i grejne sezone, već i zbog mnogih drugih „pojava“ i aktivnosti u kojima zaista možete da uživate samo kada je ovo godišnje doba na „sceni“. Zato, promenite stav, počnite da cenite male stvari i uživajte u zimskom periodu iz sve snage!

Sneg!

Zašto je zima najlepše godišnje doba? Zato što pad sneg! Ima nečeg smirujućeg, opuštajućeg i nekako romantičnog u gradu koji je prekriven čistim belim snegom ili u večerima kada kroz prozor svog toplog doma (gde je grejanje pojačano do kraja, razume se) gedate kako pada sneg. Nećemo se sada baviti zakrčenim saobraćajem i drugim pomalo lošim stvarima koje donosi sneg jer nije u tome poenta. Poenta je da u svemu vidite nešto lepo, a sneg je u svoj svojoj prirodnoj lepoti i raskošnosti zaista nešto zbog čega je zima posebna.
Obećajte sebi nešto – podetinjit ove zime! Idite na skijanje i sankanje, napravite Sneška Belića, grudvajte se, jednostvno, radujte se! Nemojte kukati kako vam je hladno jer vas grejanje u domu čeka pa vas čeka! Provedite malo vremena na svežem zimskom vazduhu, napolju, i ako ništa drugo – ojačajte svoj imunitet!

Praznici!

Još jedna čar zime svakako su i praznici. Nova godina i Božić – druga godišnja doba to jednostavno nemaju! Šetajte gradom i gledajte oko sebe, možda nema snega, ali ima divnih, sjajnih ukrasa. Svečana atmosfera je u vazduhu, ulicama se širi miris kuvanog vina, pečenog kestenja i zime i to je savršen spoj aroma za sva čula! Udahnite duboko, zima je zaista neodoljiva!

Mnogo mašte i malo volje!

Za srećnu i ispunjenu zimu vam nije potrebno mnogo – da, skeptici će reći samo dobro grejanje i ništa više, ali zapravo vam je potrebno samo mnogo mašte i malo volje! Volje – da ne zapadnete u depresiju i spavate po ceo dan jer ćete se tako dodatno „ubedačiti“, a mašte – da osmislite svoje aktivnosti. Nemojte da budete lenji samo zato što je napolju hladno. Organizujte svoje nedeljne aktivnosti – idite u bioskop ili pozorište, posetite izložbu ili svirku koju ste do sada samo odlagali.

Počnite da idete u teretanu ili aerobik i napokon ispunite sebi obećanje da ćete smršati do leta – krenite već sad! Organizujte sa prijateljima filmske maratone, kuvajte omiljena jela i specijalitete  za vama drage ljude, organizujte veče društevnih igara ili karaoke. Toliko je mogućnosti, samo treba da malo mućnete glavom i skrenete misli sa grejanja! U dobrom društvu i zabavnoj, prijatnoj atmosferi ćete se sigurno zagrejati. Kada je dan vedar i sunčan, prošetajte gradom iako je hladno, udahnite svež vazduh, provetrite misli i napunite se novom, svežom, pozitivnom energijom. Jer je zima zaista čarobna!


Leave a Reply